Aktuellt

De finlandssvenska läsambassadörernas slutseminarium

De finlandssvenska läsambassadörerna avslutade sin treåriga projektperiod med ett slutseminarium som hölls 24 maj på G18 i Helsingfors. Slutseminariet bestod av drygt tre timmar härlig läsinspiration och tittade dels på det som varit men framför allt på det som komma skall vad gäller läs- och skrivsatsningar. Här kommer ett bildregn från seminariet. Bilderna är tagna av Niklas Günsberg. Läs mera »

OMG + skönlitteratur = sant

De finlandssvenska läsambassadörerna har skapat ett inspirationsmaterial för den lärare som vill plocka in mera skönlitteratur i omgivningsläran för åk 5-6. Läs mera »

Ljuvliga bilderböcker med pedagogiskt material

Riktigt bra bilderböcker blir ännu bättre med ett tillhörande pedagogiskt material. Här har vi samlat några av våra favoritbilderböcker som glädjande nog har tillhörande pedagogiskt material. Läs mera »

Nordiska bilderböcker med pedagogiskt material

Projektet Den nordiska bokslukaren har skapat pedagogiska material till nordiska bilderböcker som varit nominerade för Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. Här finns svenskspråkiga bilderböcker med pedagogiskt material, men läs och upptäck gärna också bilderböcker på andra nordiska språk! Läs mera »

Finlandssvenska bilderböcker med pedagogiskt material

Det finns många skatter bland våra finlandssvenska bilderböcker. Vissa av dem har dessutom tillhörande pedagogiska material som tar högläsningen med barn till nästa nivå.Läs mera »

Modiga, fantastiska bilderböcker av Gro Dahle

Gro Dahle och hennes modiga bilderböcker räds inte några teman alls. Hon har skrivit om allt från fula skilsmässor och familjevåld till vad göra då alltför små barn hittar nätporr. Denna vecka tipsar vi om fem av hennes böcker ifall de råkar vara obekanta för dig. Många lever fortfarande i tron att en bilderbok alltid är för de minsta, men idag finns bilderböcker både för precis alla åldrar. Och Gro Dahles böcker är alltid bäst att läsa tillsammans med en vuxen. Läs mera »