Aktuellt

Läskarnevalen 2022!

I april är det dags för Läskarnevalen som arrangeras av de finlandssvenska läsambassadörerna. Förra året deltog hela 48 i den allra första Läskarnevalen. Hur många deltar i år? Läs mera »

Tips för att skapa ett tamburbibliotek på ditt daghem

Ett tamburbibliotek går i sin enkelhet ut på att föräldrarna får låna hem en bok då de hämtar sitt barn. Närbiblioteket samlar och väljer en boklåda som byts ut enligt överenskommelse och daghemmet ställer fram böckerna och förser dem med lånelapp. Lätt som en plätt! och roligt för alla. Här kan du se en kortfilm om hur du gör samt ta del av lite praktisk info som är bra tt tänka på innan starten. Läs mera »

Boktips från Bokfika i Pedersöre

Less is more, brukar vi väl säga. Men låt oss hoppas att more ibland också är mycket. När läsambassadör Amanda och specialbibliotekarie Lisa Ahlvik träffade närmare sextio klasslärare i Pedersöre presenterades inte mindre än 90 riktigt bra böcker för läsare i åk 1-6. Här kommer tipsen!Läs mera »

Väck läshungern! inspiration för daghem och förskola

Här kan du ta del av en powerpoint för varför det är både viktigt och härligt att läsa med småbarn och hur du på olika sätt kan väcka läshungern. Läs mera »

Dialogisk läsning med barngrupper

Högläsning är bra, men dialogisk läsning är ännu bättre! Här kan du ta del av vår powerpoint som handlar om dialogisk läsning på daghemmet.Läs mera »

Sista terminen med läsambassadörerna

Tiden går fort när man har roligt och nu är läsambassadörernas sista termin här. Här kommer lite information om vad som händer den sista terminen på läsambassaden att sätta bakom örat eller i kalendern redan nu. Läs mera »