Aktuellt

Boktips från Bokfika i Pedersöre

Less is more, brukar vi väl säga. Men låt oss hoppas att more ibland också är mycket. När läsambassadör Amanda och specialbibliotekarie Lisa Ahlvik träffade närmare sextio klasslärare i Pedersöre presenterades inte mindre än 90 riktigt bra böcker för läsare i åk 1-6. Här kommer tipsen!Läs mera »

Väck läshungern! inspiration för daghem och förskola

Här kan du ta del av en powerpoint för varför det är både viktigt och härligt att läsa med småbarn och hur du på olika sätt kan väcka läshungern. Läs mera »

Dialogisk läsning med barngrupper

Högläsning är bra, men dialogisk läsning är ännu bättre! Här kan du ta del av vår powerpoint som handlar om dialogisk läsning på daghemmet.Läs mera »

Sista terminen med läsambassadörerna

Tiden går fort när man har roligt och nu är läsambassadörernas sista termin här. Här kommer lite information om vad som händer den sista terminen på läsambassaden att sätta bakom örat eller i kalendern redan nu. Läs mera »

Boktips för läsare i åk 7-9

Igår samlades Bokpratarna för årets sista träff. Vi tipsade varandra om de bästa böckerna för läsare i åk 7-9. Här kan du ta del av tipsen! Läs mera »

Adventsböcker i 24 kapitel

Visst får du också ha en chokladkalender om du vill, men det borde faktiskt vara en mänsklig rättighet att få vänta på julen i sällskap av en riktigt bra adventsbok i 24 härliga kapitel. Här kommer några tips på böcker som du kan njuta av i adventstid. De första tipsen är för de yngre läsarna, de sista för de lite äldre.Läs mera »