Det är under de första skolåren som barnet börjar hitta sin egen läsväg och blir en självständig läsare. Våga vara nyfiken, det finns massor med olika sätt att locka till läsning.

De finlandssvenska läsambassadörernas slutseminarium

De finlandssvenska läsambassadörerna avslutade sin treåriga projektperiod med ett slutseminarium som hölls 24 maj på G18 i Helsingfors. Slutseminariet bestod av drygt tre timmar härlig läsinspiration och tittade dels på det som varit men framför allt på det som komma skall vad gäller läs- och skrivsatsningar. Här kommer ett bildregn från seminariet. Bilderna är tagna av Niklas Günsberg. Läs mera »
13.06.2022 kl. 16:10

Läsning från topp till tå - slutrapporten

Projektet De finlandssvenska läsambassadörerna x 2 går mot sitt slut. Läsambassadörerna tackar för sig efter tre innehållsrika år som läsfrämjare i Svenskfinland. Här kan du läsa vår slutrapport med både idéer för framtiden och färdiga länkar för att klicka dig vidare till mer material. Läs mera »
17.05.2022 kl. 10:24

En kortfilm för småbarnsföräldrar om läsningens glädje och bonus

Att läsa med ditt barn är att dela gemenskap, tid och samtidigt ge barnet (och dig själv) kunskap och verktyg för livetLäs mera »
09.05.2022 kl. 11:00