Sista terminen med läsambassadörerna

20.01.2022 kl. 08:06
Tiden går fort när man har roligt och nu är läsambassadörernas sista termin här. Här kommer lite information om vad som händer den sista terminen på läsambassaden att sätta bakom örat eller i kalendern redan nu.

1. Meningsfullt - en läsutmaning för dig i åttan. Läs en bok och skapa en podcast eller ett videoklipp. Bästa tävlingsbidraget vinner. Deadline är 28.2.2022. Läs mer om Meningsfullt här

 

2. Läskarnevalen - en lästävling för elever i åk 5. I april får femmorna i Svenskfinland läsa som aldrig förr och tävla mot andra femmor. Vem läser mest? Mer info kommer i början av mars. 

 

3. Vi träffar gärna personal inom småbarnspedagogik, antingen med en inspirationsföreläsning eller för att bolla idéer om hur ni kan lyfta läsningen till nästa nivå på ert daghem. Ta kontakt så skräddarsyr vi den lösning och finner den tidpunkt som passar just er allra bäst! Besöken är kostnadsfria och kan förverkligas digitalt eller på plats. 

 

4. Vi besöker gärna skolors lärarmöten och föräldramöten för att inspirera till mer satsning på läsning i skolan och hemma. Besöken kan göras både digitalt och IRL, enligt vad ni önskar och läget tillåter. Besöken är kostnadsfria. 

 

5. Vill du som lärare i åk 5-6 jobba mer med skönlitteratur i din undervisning? Under våren lanserar vi ett material som hjälper dig att att ta in skönlitterära texter i historia och omgivningslära. 

 

6. En del skolbesök i årskurs 5-9 vill vi också göra under våren. Önskar du ge dina elever läsinspiration och boktips, antingen IRL eller digitalt? Ta kontakt så bokar vi in en tid som passar. 

  

Ta kontakt med amanda.audas-kass@sydkusten.fi och henrika.andersson@sydkusten.fi. 

Vi ser fram emot att få höra av dig!