Nu öppnar tamburbiblioteket!

15.09.2020 kl. 07:55
Äntligen! I höst får Svenskfinland sina allra första tamburbibliotek. Projektet startar på tolv daghem i sex olika kommuner och de första tamburbiblioteken öppnar tisdagen den 15 september i huvudstadsregionen. Tamburbiblioteket är initierat av de finlandssvenska läsambassadörerna. Nu blir vägen till böckerna kortare än någonsin tidigare!

Ett tamburbibliotek är precis vad det låter som: ett bibliotek i en tambur. Det lokala bibliotekets kunniga personal förser daghemmen med högklassiga bilderböcker som föräldrarna sedan smidigt kan låna hem när de hämtar sina barn. 

 

Tamburbiblioteket bygger på ett koncept som fått sin start i Sverige under namnet kapprumsbiblitoteket. Under hösten 2020 får sammanlagt tolv daghem i Esbo, Helsingfors, Korsholm, Kronoby, Vanda och Vasa  testa på tamburbiblioteket. 

 

Det är både roligt och viktigt att läsa böcker. Läsningen stärker ordförrådet, koncentrationsförmågan, kreativiteten, självkänslan och medkänslan. Tamburbiblioteket vill göra vägen till allt det kortare än någonsin tidigare.

 

Tamburbiblioteket är ett läsfrämjande projekt initierat av de finlandssvenska läsambassadörerna i samarbete med Läsrörelsen, Finlands svenska författareförening, Fredrikabiblioteken i Korsholm och Kronoby, HELMET-biblioteken i Esbo, Helsingfors och Vanda samt Vasa stadsbibliotek, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Svenska Kulturfonden och Svenska folkskolans vänner.

Det här ser vi fram emot!