Uppdrag i undantagstider

30.03.2020 kl. 11:13
Allt är annorlunda i undantagstider, också läsambassadörernas uppdrag. Med stängda skolor blir det förstås inte några skolbesök, men det blir annat istället.

För tillfället jobbar landets alla lärare stenhårt med att skapa en så god distansundervisning som möjligt för sina elever. Vi läsambassadörer vill hjälpa till på alla sätt vi kan, vårt uppdrag för att så många barn och unga som möjligt ska hitta läsglädje tar inte paus bara för att undantagsläge råder. 

Förra veckan blev det klart att det digitala skolbiblioteket Ebban blir tillgängligt gratis för alla grundskolor i Svenskfinland resten av läsåret. Det här är en jättefin möjlighet som vi glädjande nog har märkt att de flesta skolor nappat på. För att hjälpa skolorna att använda Ebban har vi skapat pedagogiska material till en del av böckerna, de finns tillgängliga till exempel här och här. I nuläget finns rykande färska pedagogiska material till ZOO!#:1 Virala genier av Kaj Korkea-aho och Ted Forsström, Underfors av Maria Turtschaninoff samt Kråkes bästa dag av Maria Bosson Rydell och Jessica Lindholm. Har du önskemål gällande någon speciell bok i Ebban? Kontakta oss i så fall! 

Du kan också kontakta oss på WhatsApp varje vardag mellan 10-11 och 14-15 om du vill ha boktips, råd, hjälp eller något annat Ebban-relaterat. Amanda nås på nummer 050 3099 782 och Henrika på nummer 040 8657 587. Också på våra e-postadresser amanda.audas-kass@sydkusten.fi och henrika.andersson@sydkusten.fi går det att nå oss. Ta frimodigt kontakt, vi finns här för dig! 

På vår facebook-sida De finlandssvenska läsambassadörerna länkar vi regelbundet till material och artiklar om läsning. Följ oss gärna där. Varje vardag delar vii också med oss av lästips på vårt instagramkonto @lasambassadorerna. Under de kommande veckorna kommer vi att möblera om här på vår hemsida så att den förhoppningsvis kan vara till ännu större nytta och glädje. 

Vi önskar dig en så god tillvaro som möjligt. Ta hand om dig!