Här samlar vi boktips och annat material om rim och ramsor för de yngre barnen.

 

Djur som ingen sett utom vi

Djur som ingen sett utom vi (Förlaget, 2016) är en härlig diktbok om konstiga djur med text av Ulf Stark och illustrationer av Linda Bondestam.

 

Potatisens dröm

Potatisens dröm (Schildts & Söderströms, 2016) är en glittrande och sprakande diktbok för barn i alla åldrar av författaren Annika Sandelin och illustratören Karoliina Pertamo.

 

Rassel, prassel. puss - poesi för nybörjare

Hanna Lundströms poesi för de minsta rör sig varligt i barnets miljöer i pigg samklang med Maija Hurmes illustrationer. Det är vardagligt och förunderligt på en gång. (Schildts & Söderströms 2015.)

 

Utflyktsbok för rim och ramsare

Åsa Lind och Anna Bengtsson har gjort en bok som kryllar av kryp, pinnar och galonbyxor för alla små som vill ut i naturen. Barnen upptäcker samma glänta året runt. De rimmar och ramsar i bästa Lennart Hellsing-stil. Och matsäck har de förstås med sig. (Hippo bokförlag, augusti 2014)

 

Råttan Bettan och masken Baudelaire

Annika Sandelins babypoesi med illustrationer av Karoliina Pertamo fick fina recensioner när den kom ut (Schildts&Söderströms, 2013).

 

Lek och ramsor för små barn

Den här artikeln på sajten Allt för föräldrar handlar om hur man på olika sätt kan stimulera barnets språk genom rim, ramsor, sånger, lekar och bilderböcker. Här ges exempel på ramsor som passar i olika situationer.