Det finns många intressanta bloggar om barn- och ungdomslitteratur. Här hittar du några av dem. Tipsa oss gärna om bloggar du tycker saknas på listan.

 

Winellska skolan i Kyrkslätt är en stor enhetsskola (åk 0-9) med ca 740 elever. På WS Bokblogg skriver både elever och lärare om böcker och om annat som tangerar böcker, bokläsning och läslustprojekt.

 

Barnboksprat är en svensk blogg som handlar om barnböcker, allt från pekböcker till ungdomsböcker, nya såväl som gamla.

 

Barnochungdomsboksbloggen skriver en barnbibliotekarie under devisen "NYA och BRA barn- och ungdomsböcker".

 

På bloggen Bok ohoj! tipsar presenterar skolbibliotekarier i Vargberg läsvärda barnböcker.Sextonåriga Tova driver bloggen Bokugglan som blev nominerad till Årets boktipsare i Sverige 2011. Tova var också en av Bokmässans bloggambassadörer 2013. Här finns många recensioner av ungdomsböcker och andra inlägg som handlar om ungdomslitteratur.På bloggen Bokunge recenseras böcker för barn upp till 7 år. Här finns många temaområden, genrer och annat att söka på.

 

Den hemliga trädgården är en blogg om internationell barnlitteratur.
 


Den svenska läsambassadören Johanna Lindbäck bloggar om ämnen som har att göra med barnlitteratur utgående från sitt uppdrag. Här finns även den förra läsambassadören Johan Unenges inlägg.

 

Lastenkirjahylly bloggar barnlitteraturforskaren och kritikern Päivi Heikkilä-Halttunen alias Rouva Huu på finska om barn- och ungdomslitteratur med bl.a. mångkulturella drag i barnlitteraturen som specialintresse.

 

Svenska barnboksakademins blogg skriver de 18 ledamöterna (författarna Åsa Lind, Martin Widmark, Juijja Wieslander m.fl.) krönikor om läsning och barnlitteratur.
Skriv siffran 5 med bokstäver: